Inici    Informació    Història    Guia Visita    Col·leccions    Exposicions    Fira de Ceràmica   Mostra de cinema  Festa del Càntir    Escola taller    Activitats    Botiga    Enllaços    Contacte                  SEGUEIX-NOS A                RECOMANA'NS         

EXPOSICIONS TEMPORALS

  Del 5 d'abril al 4 de maig

JEAN-PIERRE RODRIGO SUBIRANA

Gargoulettes, et rien de plus !
Càntirs i res més !

Acte inaugural dissabte 5 d'abril a les 20h

Jean-Pierre Rodrigo, músic, pintor i ceramista francès d’origen espanyol, viu i treballa actualment a Cahors (França). Rodrigo Subirana comença a pintar l’any 1976, paral·lelament a les seves activitats musicals i des del 2004 introdueix també escultures ceràmiques en les seves exposicions pictòriques.

Els seus temes s’inspiren en l’arquitectura romana, el renaixement italià, l’arqueologia, i la pintura i literatura espanyoles.

Gran part de la seva obra són sovint sèries o variacions sobre un mateix tema.

L’agost del 2009 Jean-Pierre Rodrigo exposa per primera vegada a Argentona, al Saló de Pedra de l’Antic Ajuntament de la vila i amb motiu de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrisa, la seva mostra Càntirs i Figues de moro.

Amb aquesta nova exposició al Museu del Càntir d’Argentona l’artista ens presenta algunes obres escollides de pintura i escultura ceràmica, fites de la història de la gran sèrie sobre el tema dels càntirs que porta realitzant des del 2006.


 De l'11 de maig a l'1 de juny

EXPOSICIÓ DE CARTELLS SELECCIONATS

35 CONCURS DE CARTELLS
64 FESTA DEL CÀNTIR

Acte inaugural diumenge 11 de maig a les 13h

En el decurs de l'acte inaugural de l'exposició es farà públic el veredicte del jurat i es lliurarà el premi al guanyador.


EXPOSICIÓ TEMÀTICA
2012 - 2014

CÀNTIRS VALENCIANS
DE FANTASIA
El reflex d'una cultura Mediterrània

Unes taronges, un músic, una barraca, uns pebrots i una Mare de Déu... què tenen en comú aquests cinc elements?  Molt senzill: són càntirs valencians de fantasia...  i són només una petita mostra dels més de 200 models de les botiges figuratives que es van fer al País Valencià al llarg del segle XX i que podreu descobrir vosaltres mateixos quan visiteu la propera exposició temàtica del Museu del Càntir d’Argentona. Amb aquesta mostra, presentem una col·lecció de càntirs decoratius i alhora funcionals que es van produir majoritàriament a Manises, però també a Biar, Agost i altres poblacions valencianes al llarg de tot el segle XX. El seu tret distintiu és que mostren escenes típiques i tòpiques de la seva cultura, com la paella, la torre del Miquelet, la barraca, les fruites, la reina fallera i la Mare de Déu dels Desemparats, entre molts altres temes típicament valencians.  Poques vegades una producció ceràmica ha reflectit tan fidelment la cultura d’un poble com en aquesta, fet ens ajuda a interpretar amb clau antropològica aquesta interessant i curiosa classe de càntirs.

MÉS INFORMACIÓ

PER SABER MÉS SOBRE LA CERÀMICA DE MANISES

 

AGENDA D'ACTIVITATS

35 CONCURS DE CARTELLS
64 FESTA DEL CÀNTIR


Dotació del premi:
500 €


Termini de presentació:
15 d'abril al
4 de maig

Càntir commemoratiu del Tricentenari 1714-2014Més informació


ACTIVITAT FAMILIAR
FANTASIA
AMB FANG


Propera data: 18 de MAIG de 2014
Horari: 11.00h
Durada: 1,30h
Preu: 7€
Inscripció prèvia al Museu

 


EL MUSEU DEL CÀNTIR D’ARGENTONA EXPRESSA EL SEU CONDOL PER LA MORT DE JOSEP M. SUBIRACHS,
L’ARTISTA QUE AMB LA SEVA GENEROSITAT VA AJUDAR A FINANÇAR LA NOVA SEU DEL MUSEU

Avui hem conegut el traspàs de Josep Maria Subirachs, un dels artistes més grans del nostre país de la segona meitat del segle XX i principis del XXI, un autor que ha deixat un vasta obra gràfica i escultòrica de primer nivell, fet que l’ha portat a un ampli reconeixement internacional i a ser considerat, sens dubte, com un català universal.
A més de la seva gran vàlua com a artista, la nostra institució també en vol destacar la seva gran talla humana i generositat, demostrada quan a primers de l’any 2000 el Museu del Càntir li va demanar la seva col·laboració amb la realització d’una litografia per recaptar fons per a l’acabament de la nova seu. La seva resposta va ser immediata i l’endemà ja tenia a punt una proposta artística. Subirachs va regalar el seu treball d’artista i en pocs mesos es van vendre quasi la totalitat de les cent litografies posades a la venda, podent així acabar el museu respectant el projecte inicial.
El gener de 2006 el museu li va retre un sentit homenatge en dedicar-li una exposició temporal.
Valguin aquestes línies per expressar l’agraïment a Josep M. Subirachs i mostrar el nostre condol i dolor compartit a la família.

Argentona, 8 d’abril de 2014


CURS DE CERÀMICA 2013-2014

INICI DEL CURS
Dimarts 1 d'octubre

I
nscripcions:cal fer-les al Museu del Càntir en horari de visita de públic (10h a 14h i de 16h a 20h en dies feiners excepte el dilluns, d'11h a 14h i de 17h a 20h els dissabtes i d'11h a 14h els diumenges).
 
Per a informació d'horaris i preus podeu trucar directament al Museu Tel: 93 797 21 52 o clicar en aquest enllaç
 
 
 

ANIVERSARIS AMB FANG

Vols celebrar el teu aniversari d'una manera diferent?
Saps que pots venir amb els teus amics al museu a fer una activitat amb fang?
A més a més et regalarem un petit obsequi per a celebrar-ho!
Dies i horaris:
dissabtes d'11h a 12,30h o de 17h a 18,30h i diumenges d'11h a 12,30h
Durada: 1,30h - Preu: 7€
Inscripció prèvia al Museu


ACTIVITATS PEDAGÒGIQUESAdreçat a Escoles
EDUCACIÓ INFANTIL,PRIMÀRIA,ESO I BATXILLERAT


EL MUSEU DEL CÀNTIR D'ARGENTONA RECONEGUT NOVAMENT PEL SEU COMPROMÍS AMB LA QUALITAT TURÍSTICA

El dimecres 12 de març li va ser lliurat al Museu del Càntir d'Argentona el diploma de renovació que acredita el seu compromís per a la millora continuada de la qualitat. Aquest reconeixement, atorgat cada dos anys als establiments adherits al SICTED mercès a la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, és la segona vegada que el museu el rep, l'anterior va ser al 2012.
El director-gerent del Museu del Càntir, el Sr.Oriol Calvo i Vergés, fou l'encarregat de recollir l'acreditació, de la mà del President del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el Sr. Jaume Borrell i del Diputat de Turisme, el Sr. Ramon Riera.
Amb aquesta distinció queda novament palesa la tasca de millora continua del Museu del Càntir per atendre de la millor manera possible el públic que ens visita.

BOTIGA
NAVEGA PER LA NOSTRA BOTIGA!
Hi trobaràs ceràmica per decorar, terrissa utilitària, llibres, joieria i moltes coses més !
CONSULTA TOTS ELS CÀNTIRS DE LA COL·LECCIÓ


CÀNTIR DE BARCA 2012
COL·LECCIÓ CÀNTIRS D'ARGENTONA
12
,00 €

ESTALVIA RESIDUS I CONSERVA LA NATURA
UTILITZA CÀNTIRS!


CÀNTIRS TERRISSA BLANCA
SEVERINO BOIX
(AGOST - ALACANT)
GRAN 12,50 €
MITJÀ 10,50 €
PETIT 5,00 €


CÀNTIRS TERRISSA NEGRE
CERÀMICA FONT
(VERDÚ - LLEIDA)
GRAN 8,50 €
MITJÀ 5,75€
PETIT 5,00 €


HAS DE FER UN REGAL? TROBA-HI TOTA MENA DE COMPLEMENTS


VENTALLS SEDA PINTATS A MA
ANNA ALBERT
(EL MASNOU - BARCELONA)
36,00 €


PENJOLL CERÀMICA I CUIR
NÚRIA SOLEY
(PALAU SOLITÀ I PLEGAMANS - BARCELONA)
23,00 €

I TAMBÉ UNA SECCIÓ DE LLIBRES PER A MENUTS I GRANSGUIA DEL MUSEU
12,00 €PICASSO I SYLVETTE
12,50 €