Edifici

La seu principal del museu està ubicada a la Plaça de l’Església 9 d’Argentona, on antigament hi havia la masia de Cal Carboner (s. XVI) i una altra casa de carrer. De la masia en resten el portal rodó de pedra i un finestral d’estil gòtic tardà. L’edifici és va construir l’any 1991 i va ser destinat inicialment a casa de Cultura. El 2000 s’hi va ubicar la nova seu del Museu del Càntir, donant resposta a la gran necessitat d’ampliació d’espais i modernització de la seva museografia reclamada pel Patronat des de l’any 1986.

L’edifici central s’estructura en quatre plantes i un petit pati interior, amb una superfície de 200 metres quadrats per planta, el que dóna un total de 800 metres dedicats a serveis al públic.
- Planta baixa: S’hi ubica un petit vestíbul amb la corresponent recepció i espai d’acollida al visitant, la botiga i la sala d’exposicions temporals.
- Planta soterrani: S’hi troben els àmbits 1 (La humanitat i l’aigua) i 2 (Morfologies dels atuells d’aigua) de l’exposició permanent i els lavabos.
- Planta primera: Dedicada a les exposicions temàtiques. Es dedica a un tema que no pot ser tractat en profunditat a l’exposició permanent i es renova cada tres anys. Permet mostrar peces que habitualment estan a la sala de reserva.
- Planta segona: S’hi troben els àmbits 3 (Història del càntirs), 4 (Tipologies del càntir) i 5 (Procés de fabricació del càntir) de l’exposició permanent. A més també acull d’Espai Picasso, amb quatre obres del gran artista malagueny.

A més de la seu central, el museu disposa de serveis en altres edificis. Els magatzems de reserva, que acullen el 75% de les col•leccions, es troben en un local de propietat municipal al Carrer Sant Ferran, molt a prop del museu. Les oficines i biblioteca es troben a la segona planta de la Casa Gòtica, a la mateixa Plaça de l’Església. Finalment, l’escola de ceràmica i el magatzem d’infraestructures es troben a l’antiga fàbrica Velcro al centre de la vila, a uns 500 metres de la seu central.

El Patronat del Museu del Càntir ha proposat l’Ajuntament d’Argentona la compra d’una casa veïna del museu per tal de centralitzar en una única seu els serveis al públic, oficines i biblioteca, alhora que es proposa disposar d’una sala polivalent (per a reunions, conferències i tallers) i ampliar els espais expositius per donar sortida a obres de ceràmica contemporània i altres exemplars que actualment es troben a la reserva i que es considera prioritari que estiguin exposades de forma permanent.