The main headquarters of the museum is located in the Plaza de la Iglesia 9 in Argentona, where formerly was the farmhouse of Cal Carboner (16th century) and another street house. From the farmhouse there is a round stone portal and a late Gothic window. The building was constructed in 1991 and was initially destined to Culture House. In 2000, the new headquarters of the Museu del Càntir was located, responding to the great need for expansion of spaces and modernization of its museography claimed by the Board of Trustees since 1986.

The central building is structured on four floors and a small interior courtyard, with an area of ​​200 square meters per floor, which gives a total of 800 meters dedicated to services to the public.

- Ground floor: There is a small lobby with the corresponding reception and reception space for the visitor, the store and the temporary exhibition hall.

- Basement: There are areas 1 (Humanity and water) and 2 (Morphologies of water vessels) of permanent exhibition and toilets.

- First floor: Dedicated to thematic exhibitions. It is dedicated to a topic that can not be treated in depth in the permanent exhibition and is renewed every three years. It allows to show pieces that are usually in the reserve room.

- Second floor: There are areas 3 (History of the botijos), 4 (Typologies of the botijo) and 5 (Manufacturing process of the botijo) of the permanent exhibition. It also houses Espacio Picasso, with four works by the great artist from Málaga.

In addition to the headquarters, the museum has services in other buildings. The reserve warehouses, which house 75% of the collections, are located in a municipal property on Calle Sant Ferran, very close to the museum. The offices and library are located on the second floor of the Gothic House, in the same Plaza de la Iglesia. Finally, the ceramics school and the infrastructure warehouse are located in the old Velcro factory in the center of the city, about 500 meters from the headquarters.

The Board of the Museum of the Càntir has proposed to the City of Argentona the purchase of a house next to the museum to centralize in a single location the services to the public, offices and library, at the same time that it is proposed to have a multipurpose room (for meetings, conferences and workshops) and expand the exhibition spaces to give access to works of contemporary ceramics and other specimens that are currently in the reserve and that are considered a priority that are permanently exposed.